A pinch of

04:40
0
Aπο το βιβλίο

ΜΕ..ΝΟΥ Ελληνικό .

Επιμέλεια ύλης και styling φωτογραφίας Αντιγόνη Στρατηλάτη -Adele Bites

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ















ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1,200γρ  με 1,500γρ κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
2 πορτοκάλια [το χυμό]
2 λεμόνια [το χυμό]
600γρ μικρές πατάτες
20 ντοματίνια
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 κ.σ σάλτσα σόγιας


ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
3 σκελίδες σκόρδο
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
1/3 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
3 κ.σ πικάντικη σάλτσα
1 μέτριο παξιμάδι ολικής άλεσης
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ μπούκοβο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε τα κομμάτια κρέατος με τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο , το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, την μουστάρδα, το θυμάρι , το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το παξιμάδι , το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Με αυτό το μείγμα πανάρουμε τα κομμάτια κρέατος πολύ καλά.
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα τους και τις αραδιάζουμε με τα ντοματίνια σε ταψί ή γάστρα. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια κρέατος επάνω στις πατάτες και προσθέτουμε ανακατεμένους τους χυμούς πορτοκαλιού , λεμονιού , τη σάλτσα σόγιας και 2 κ.σ ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε , κατά τη διάρκεια του ψησίματος ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε φούρνο με αέρα για 1 ώρα και 45 λεπτά. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο . Την τελευταία μισή ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή καπάκι για να πάρει χρώμα.  


FOLLOWING IN ENGLISH

BABY IN OVEN WITH SAGE AND WHOLE WHEAT RUSKS
INGREDIENTS: FOR 4 PERSONS
1,200 gr with 1,500 gr lamb cut into portions
2 oranges [juice]
2 lemons [juice]
600 g small potatoes
20 cherry tomatoes
½ cup orange juice
½ cup lemon juice
3 tbsp soy sauce
MIXTURE FOR batter
3 garlic cloves
8 fresh sage leaves
3 sprigs fresh rosemary
1/3 bunch fresh thyme
3 tbsp soy sauce
1 medium whole wheat rusk
1/3 cup olive oil
1 tsp chili flakes


Preheat oven to 200 degrees. Brush the pieces of meat with orange and lemon juices. Allow to marinate for 15 minutes.
In a blender, beat the garlic, sage, rosemary, mustard, thyme, pepper, salt and pepper and finally add the shredded rusk, olive oil and beat for 30 seconds. With this mixture cover meat pieces very well.
Wash and cut the potatoes in half without removing their skins and arrange with cherry tomatoes in a pan or pot. Place breaded pieces of meat on the potatoes and add the orange juice, lemon, soy sauce and 2 tbsp olive oil.
If desired, during baking pour half a glass of water, and bake in air oven for 1 hour and 45 minutes. Cover the pan with aluminum foil. The last half an hour remove the lid or aluminum foil to get color.

0 comments:

Post a Comment

Attention

Unless otherwise specified, some photos posted in here do not belong to A Pinch of Soul and Style. If you own copyright to an image on this blog and would like recognition or removal, please contact us!